Sorozatban kilencszer bukott le a kitartó csótói orvhorgász

Egy 1972-ben született nagykanizsai férfi tavaly augusztus 17-én napközben a Bakónaki-pataknak a nagykanizsai Erdész utcát keresztező szakaszához ment, majd a patakban jogosulatlanul horgászni kezdett. A Bakónaki-patak a nagykanizsai Csónakázó-tó vízelvezetője, állami tulajdonban álló nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterület, ahová a 2020. augusztusi nagy esőzéseket követően a halak a Csónakázó-tóból átúsztak.

A halakat a Csónakázó-tóba korábban a nagykanizsai Vasutas Horgászegyesület sértett telepítette, így azok az egyesület tulajdonát képezték.
A férfi ekkor a vízből kifogott 7 db pontyot, amelyeket a terhelt tettenérését követően a nyomozóhatóság lefoglalt és a sértett képviselőjének visszaadott.

A férfi augusztus 19-én délelőtt ismét a fenti helyszínre ment és a patakból merítőszákkal kifogott 4 db pontyot. A nyomozóhatóság a halakat tőle ebben az esetben is lefoglalta és a horgászegyesületnek visszaadta.

Az orvhorgász augusztus 26-án délelőtt megint megjelent a fenti helyszínen, majd a patakból 6 db pontyot horgászott ki. A nyomozóhatóság a halakat ekkor is lefoglalta és az egyesületnek visszaadta.

A férfi augusztus 31-én délelőtt ismét a fenti helyszínre ment és a patakból kifogott 15 db pontyot. A nyomozóhatóság a halakat lefoglalta és a sértettnek visszaadta.

A férfi szeptember 10-én délelőtt ismét a fenti helyszínre ment és a patakból kifogott 1 db pontyot. A nyomozóhatóság a halat lefoglalta és a sértettnek visszaadta.

A férfi szeptember 17-én délelőtt ismét a fenti helyszínre ment és a patakból horgászbottal kifogott 1 db pontyot és 2 db kárászt. A nyomozóhatóság a halakat lefoglalta és a sértettnek visszaadta.

A férfi november 11-én délelőtt ismét a fenti helyszínre ment és a patakból horgászbottal kifogott 10 db pontyot. A nyomozóhatóság a halakat a terhelttől lefoglalta és a sértettnek visszaadta.

A férfi november 19-én délelőtt ismét a fenti helyszínre ment és a patakból horgászbottal kifogott 8 db pontyot, 2 db keszeget és 1 db kárászt. A nyomozóhatóság a halakat most is lefoglalta és a sértettnek visszaadta.

A férfi 2020. december 16-án délután ismét megjelent a fenti helyszínen, majd a patakban halfogás céljából, keresztben kifeszített egy botokra rögzített halászhálót. A hálóban 1 db hal fennakadt, ám az a későbbi rendőri intézkedés, a háló megmozgatása során kiszabadult.

A férfi által eltulajdonított 52 db ponty, 2 db keszeg és 3 db kárász értéke összesen 126.580,- Ft volt, a sértett képviselője a terhelttől lefoglalt és részére visszaadott halakat minden alkalommal visszaengedte a Csónakázó-tóba, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat a napokban – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.