Sok-sok drogot találtak egy kanizsai nőnél

Egy 1997-ben született nagykanizsai nő – az I. rendű vádlott – pontosan meg nem állapítható időtől kezdve – 2021. augusztus 30-ig tartott engedély nélkül a Nagykanizsa, Csengery utcai lakásában kábítószert. Ezen a napon nála a Nagykanizsai Rendőrkapitányság házkutatást tartott és lefoglalt tőle

 1. Átlátszó műanyag kétrészes kézi őrlőben nettó 0,06 gramm zöldes-barna növényi törmeléket
 2. zöldes-barna színű növényi anyaggal szennyezett barna színű kétrészes fém kézi őrlőt
 3. barna színű, növényi anyaggal szennyezett „Amsterdam” feliratú, kenderlevél díszítésű barna színű kétrészes fém kézi őrlőt
 4. műanyag dobozban nettó 47,07 gramm tömegű zöld színű növényi anyagot (ágvégződést)
 5. „Momert” feliratú, fekete színű tokban levő 500 gramm méréshatárú digitális mérleget, melynek belső felülete fehér színű porral és barna színű növényi anyaggal szennyezett volt
 6. „Smile” díszítésű, barna színű kétrészes fém őrlőben nettó 0,10 gramm tömegű növényi anyag (törmelék) keverékét.
(A fotó illusztráció)

A lefoglalt növényi anyagok és az eszközök felületét szennyező anyagok kannabiszra jellemző kannabinoid és amfetamin vegyületeket tartalmaztak. A lefoglalt kábítószer hatóanyagtartalma a csekély mennyiség felső határának 102,7-120 %-a.

A nőtől levett vizeletminta delta-9-THC-COOH-t tartalmazott, ami a kenderből készült hasis és a marihuána pszichotróp hatásáért felelős hatóanyagának, a delta-9-tetrahidrokannabinolnak az emberi szervezetben keletkező és a vizelettel kiürülő metabolitja. Jelenléte Cannabis fogyasztására utalt. A Cannabis, a delta-9-THC és az amfetamin kábítószernek minősül.

Az I.r. vádlott, és egy 2001.-ben született kisbucsai férfi – a II.r. vádlott- 2021. augusztus 30.-től 2021. október 10. napjáig terjedő időben I. rendű vádlott Nagykanizsa, Csengery utcai lakásában engedély nélkül tartottak a birtokukban kábítószert. Ezen a napon a Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőre más ügyben ellenőrzést tartott a lakásban, amikor tetten érték a vádlottakat, hogy kábítószert dolgoznak fel. A lakásban a Nagykanizsai Rendőrkapitányság házkutatást tartott és a vádlottaktól lefoglaltak

 1. Égett végű keménypapír füstszűrős cigarettában zömében barna, közte kevés zöld színű, nettó 0,29 gramm össztömegű növényi anyag (törmelék) keverékét
 2. kb 60 cm-es ágdarabokban penészes állagú, nettó 60,3 gramm tömegű zöld színű növényi anyagot (levélzetet és ágvégződést)
 3. alufólián belül ágdarabon nettó 2,83 gramm tömegű zöld színű növényi anyagot (ágvégződést)
 4. alufóliában: nettó 1,68 gramm tömegű zöld színű növényi anyagot (ágvégződést)
 5. „Biofil” feliratú fekete-zöld színű 3 részes műanyag kézi örlőt, melynek külső és belső felülete barna színű növényi anyaggal szennyezett volt
 6. Kb.80 cm hosszú ágdarabokon penészes állagú, zöld színű nettó 25,1 gramm össztömegű növényi anyagot (ágvégződést)
 7. Kb. 65 cm hosszú szárdarabokon nedves és penészes állagú nettó 82,95 gramm össztömegű zöld színű növényi anyagot (ágvégződést)
 8. Kb.80 cm hosszú szárdarabokon nettó 84,70 gramm tömegű nedves és penészes állagú zöld színű növényi anyagot 8levélzetet és ágvégződést)
 9. alufóliában nettó 3,90 gramm tömegű zöld színű növényi anyagot (ágvégződést)
 10. nettó 5,70 gramm tömegű zöld színű növényi anyagot (ágvégződést).

Az anyagok kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket tartalmaztak. Az anyagokban becsült és mért kábító hatóanyag tartalom együttes mennyisége 12,87-15,74 gramm volt, ami meghaladta a csekély mennyiség felső határát, annak 2,15-2,62-szorosa ( 215-262%-a) volt.

A nőtől levett vizeletminta delta-9-THC-COOH-t tartalmazott, ami a kenderből készült hasis és a marihuána pszichotróp hatásáért felelős hatóanyagának, a delta-9-tetrahidrokannabinolnak az emberi szervezetben keletkező és a vizelettel kiürülő metabolitja. Jelenléte Cannabis fogyasztására utalt.

A férfitől ugyanezen a napon levett vizeletminta delta-9-THC-COOH-t tartalmazott, ami a kenderből készült hasis és a marihuána pszichotróp hatásáért felelős hatóanyagának, a delta-9-tetrahidrokannabinolnak az emberi szervezetben keletkező és a vizelettel kiürülő metabolitja. Jelenléte Cannabis fogyasztására utalt. A Cannabis, a delta-9-THC kábítószernek minősül.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.