Sok drogot találtak a kanizsai nőnél, elítélték

A Nagykanizsai Járásbíróság a 2022. szeptember 13. napján megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki megpróbálta elrejteni a kábítószereket a rendőrök elől.

A vádlott 2019 nyarán ismeretlen személytől 37,25 gramm amfetamint tartalmazó fehér port, 375,03 gramm delta-9-THC-t tartalmazó növényi ágvégződést és 33,11 gramm kokaint tartalmazó port szerzett. A nő miután 2019. augusztus 1-jén észlelte, hogy a hatóság megfigyeli, összegyűjtötte a házban tárolt kábítószereket, digitális mérlegeket, több mint 4 millió forint, illetve 2500 euró készpénzt és elrejtette a házhoz tartozó melléképületekben.

(A fotó illusztráció)

A nyomozó hatóság ezeket egy rendőri intézkedés során még aznap megtalálta. A lefoglalt porokban és növényi anyagban mért, illetve becsült kábítószerek együttes mennyisége meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy 21-22%-a.

A Nagykanizsai Járásbíróság a történteket elismerő és a bűnösségét beismerő vádlottat bűnösnek mondta ki kábítószer birtoklásának bűntettében. Ezért őt – az ügyészi indítvánnyal egyezően – 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyész tudomásul vették, így az jogerős – közölte honlapunkkal Dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Előzmények itt: Jelentős mennyiségű kábítószert halmozott fel egy nagykanizsai nő.