Saját zsebre dolgozott az értékesítő Nagykanizsán

Egy 37 éves balatongyöröki lakos 2014-től értékesítő-szakértőként dolgozott egy gépkocsi alkatrészeket forgalmazó kft. nagykanizsai területi kirendeltségén.
Feladatkörébe tartozott: a reggeli számlázás, betétdíjak kezelése, pénzfeladás bankba, annak összekészítése, bizonylatok ellenőrzése és zárása, a napi bevétel feladása, valamint a napi elszámoltatás és pénzügyi zárás is.

A férfi anyagi helyzete 2015. évtől elnehezült, melynek okán 2015. június és 2016. szeptember között több pénzintézettől összesen 5 alkalommal igényelt és kapott személyi hitelt, legutóbb 1 000 000 Ft-t.
A kirendeltségen 2017. június 3. napján (szombaton) a férfit bízták meg a bevételkezelési feladatokkal.
Az üzletet kollégája nyitotta, aki kivette a széfből az előző napi 1.516.110 Ft összegű bevételt tartalmazó lemezkazettát és átadta a férfinek.
A férfi a pénteki bevétel összegét egy borítékban az üzlet hátsó, raktár részén lévő polcokhoz rejtette, és csak a 3.356.385 Ft összeget kitevő szombati bevételt zárta el az üzlet széfjébe. Ezt követően délután a borítékot magához vette, és a benne lévő másfél millió Ft-ot eltulajdonította.
Az okozott kár nem térült meg.
A Nagykanizsai Járási Ügyészség a férfi ellen sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon – értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.