Részegen elhagyta a lopott biciklit a kanizsai férfi

Egy 1979-ben született nagykanizsai férfi tavaly október 5-én – szombaton – délután a nagykanizsai Vásárcsarnokba ment gyalogosan, hogy bevásároljon. Vásárlás után, 14.00 óra körüli időben betért egy, a Sabján Gyula utcában található presszóba, ahol ismerősével találkozott, és italozni kezdtek.

Az ismerőse 17.00 óra körül elment haza a kutyáját megetetni, majd 17.30 óra körül visszament a presszóba. A terhelt nem sokkal az ismerőse távozása után indult haza.

A terhelt ekkor a presszó mellett lezáratlanul leállított, és egy nagykanizsai lakos tulajdonát képező 70.000 Ft értékű, sötét színű Merida Crossway 5 X típusú kerékpárt eltulajdonítási szándékkal magához vett, és azzal hazament a nagykanizsai albérletébe.

A kerékpárt a sértett aznap délután 13.00 órakor felejtette a presszónál, ahová italozni ment és csak másnap reggel vette észre a hiányát. Amikor a terhelt a biciklivel hazaérkezett, élettársa, ráparancsolt, hogy az idegen kerékpárt vigye vissza oda, ahonnan hozta. A terhelt odahaza még megivott egy kisebb mennyiségű vörösbort, majd visszaindult a kerékpárral a presszó felé.

A presszóba 19.00 óra körül ért vissza, ahol találkozott a korábbi ismerősével. Együtt egészen 20.00 óráig folytatták az italozást, majd gyalogosan elmentek enni a közeli kebaboshoz. Később a terhelt a Király utcai lakására gyalogosan érkezett haza, a sértett kerékpárját ismeretlen helyen elhagyta. A sértettnek okozott 70.000 Ft kár a nyomozás során nem térült meg.

A vádirati tényállás alapján a Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás vétsége miatt büntető végzés kibocsátását indítványozta azzal, hogy a bíróság a terheltet bocsássa próbára – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.