Részegen alvó ember táskáját vitte el a nagykanizsai buszpályaudvaron

Egy zalakomári lakos sértett 2021. július 11. napján a reggeli órákban munkavégzés céljából Nagykanizsára utazott, hogy egy ismerősét felkeresse, aki a Cserfői hegyre dolgozni hívta.

A munka végeztével, 12 óra körül visszament a Nagykanizsa, Báthory út 2. szám alatti központi buszpályaudvarra, s ott az utasellátó presszóban szeszes italt fogyasztott, s hamarosan erősen ittas állapotba került. Ezt követően mikor a vendéglátóhelyről távozott, a buszpályaudvaron az ötös számmal jelölt megálló környékén egy padra ült, ott elaludt, hátizsákját maga mellett helyezte el.

Egy 1980-ban született budapesti férfi – a vádlott – 21 óra 30 perc körül sétálva, észrevette az alvó, erősen ittas állapotban lévő sértettet, látta annak táskáját.

Kezével hátát többször is megérintette, de a sértett nem ébredt fel, ekkor a táskát az abban lévő, a sértett tulajdonát képező Samsung A12-es típusú, 57.000 Ft értékű mobiltelefonnal, 17.800 Ft értékű bérletigazolványával, egy kilogramm kenyérrel és kettő üveg sörrel együtt eltulajdonította.

A kenyeret a táskából kivette, azt megette, majd a táskát az abban lévő dolgokkal az Erzsébet téren egy kukába dobta. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség a vádlott mint többszörös visszaeső ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője