Részeg kamionosok estéje Nagykanizsán

Egy 1989-ben született lengyel férfi 2020. október 18.-án érkezett Nagykanizsára Szlovákiából az általa vezetett kamionnal. Nagykanizsán a Vámudvarba ment, hogy ott megpihenjen. Ugyanebben a parkolóban tartózkodott ekkor egy fehérorosz állampolgárságú kamionsofőr is, aki előző nap érkezett a kamionjával Szlovákiából.

Az este folyamán a kamionsofőrök az udvarban összegyűltek, beszélgettek, ettek, ittak. A társaságban voltak ők is, és mindketten ittas állapotba kerültek. Beszélgetés közben a két férfi összeszólalkozott, amikor politikai témákról esett szó közöttük.

A vita során a terhelt két alkalommal erőteljesen arcon ütötte a fehérorosz férfit, akinek eleredt az orra vére. Erre elment onnan, lemosta magáról a vért. Ezután a sértett magához vett egy baseball ütőt és azzal kezdte kergetni a terheltet, őt a jobb karján többször meg is ütötte.

Az ütésektől a terheltnek könnyebb sérülései keletkeztek. A fehérorosz férfinek az őt ért bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülése, orrcsonttörése keletkezett, melynek gyógytartama mintegy 28 nap volt.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.