Rengeteg sms-el, telefonhívással is zaklatta exét egy kanizsai férfi

A 43 éves, büntetlen előéletű nagykanizsai férfi és élettársa még 2021 augusztusában szakítottak, amit a férfi nem tudott elfogadni, ezért a sértettet a kapcsolat helyreállítása érdekében rendszeresen kereste telefonon és személyesen is.

A vádlott 2022. január 1. és március 7. között 2369 db SMS üzenetet küldött a sértett mobiltelefonjára, őt 3073 alkalommal felhívta telefonon, illetve rendszeresen megjelent a sértett lakásánál, akit ittas állapotban többször trágár szavakkal szidalmazott. A sértettben a fentiek miatt félelem alakult ki a vádlottal szemben, így félt kimozdulni is a lakásából.

A sértettet a fentiek miatt egyik munkatársa többször hazavitte a gépkocsijával munka után. A vádlott erről tudomást szerzett, ezért 2022 februárjától kezdődően féltékenységből fenyegetni kezdte a férfit, őt többször közvetlenül, illetve ismerőseivel üzengetve bántalmazással és megöléssel fenyegette meg.

A fenyegetett férfi 2022. április 21-én este is hazavitte a vádlott volt élettársát, majd gépkocsival a lakása elé hajtott, ahol a parkolóban várta őt a vádlott, majd futva feléje indult és kiabálva megöléssel fenyegette meg, ezért a sértett félelmében elhajtott a helyszínről és rendőri segítséget kért.

A férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség mindkét sértett vonatkozásában, nevezettek magánindítványa alapján zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon – tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség címzetes fellebviteli ügyésze, helyettes szóvivője.