Pénzért vagy drogért fogadott kuncsaftokat Zalakomárban Laura

Egy 1971-ben született német férfi, a vádlott hosszú évek óta a hazájában és Magyarországon is rendszeresen fogyasztott kábítószert, korábban Keszthelyen, majd 2020. augusztus hónaptól – közelebbről meg nem állapítható időponttól – Zalakomárban lakott. Zalakomárban megismerkedett főbérlője, rokonságával, és ismerőseivel, többek között egy nővel, aki ekkoriban hirdette magát az interneten, „Laura” néven.

A vádlott havi rendszerességgel igénybe vette a nő “szolgáltatásait”, amelynek óránként 20.000 Ft volt a tarifája. A vádlott a nőnek a pénz mellett kannabisszal is fizetett összesen legalább 100.000 Ft értékben. Alkalmanként 2-3 gramm kannabiszt kapott a pénz helyett.

(A fotó illusztráció)

A vádlott a kannabisz grammját 3000 Ft-ban számolta el. Ily módon 2021. május 04. napjáig kb. 30 gramm kannabiszt adott át. A vádlott 2021. január hónapban, pontosan meg nem állapítható időpontban 4-5 db „speed” néven ismert amfetamin tartalmú tablettát adott egy másik nőnek, aki nála ekkor takarítási munkát végzett.

A vádlott a takarítónőnek 2021. január 27-én és 2021. február 12-én különböző kábítószerféleségekről készített fényképeket küldött, és több alkalommal hívta őt magához, hogy együtt „partyzzanak”. A nő a vádlott ajánlatát nem fogadta el.

A vádlott 2021. május 05-ig por, tabletta, növényi ágvégződés és növényi törmelék formájában kannabiszt, MDMA-t és amfetamint tartott a Zalakomár Petőfi utcai lakásában, amelynek együttes mennyisége meghaladta a csekély mennyiség felső határát. A vádlott a kábítószert további “szolgáltatások” vásárlásáért tartotta és a birtokában lévő kábítószerből alkalmanként fogyasztott is.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a napokban – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.