Olyan durván lealázta Kanizsán a BMW-s a rendőröket, hogy bíróság elé állítják

Egy 1985-ben született újudvari férfi -a vádlott- 2021. május 20-án 14.55 órakor Nagykanizsa belterületén, a Balatoni úton közlekedett az általa vezetett BMW típusú személygépkocsival. A jármű bal és jobb első szélvédő üvege olyan sötétítő fóliával volt felszerelve, amely már a jármű átláthatóságát veszélyeztette.

Ezt észlelte az ekkor gépkocsizó járőrszolgálatot ellátó rendőr törzsőrmester sértett és egy rendőr őrmester is, akik ezért 14.58 órakor a járművet Nagykanizsa, Autópálya felhajtónál intézkedés alá vonták. A rendőrök mindketten a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályán hivatásos rendőrként dolgoznak, hivatalos személyek, amellyel a vádlott is tisztában volt.

Az intézkedés során a törzsőrmester a jármű vezetőoldali ajtajához lépett, majd az azt kinyitó vádlottat köszöntötte, és közölte vele a nevét, jelvényszámát, szolgálati helyét valamint az intézkedés megkezdésének okát is. A vádlott ekkor átadta a személyes okmányait és a jármű forgalmi engedélyét, a sötétítő fóliához szükséges tanúsítvánnyal, engedéllyel azonban nem rendelkezett. A sértett ezért tájékoztatta őt, hogy vele szemben szabálysértési eljárást kezdeményez, illetve a személygépkocsit műszaki vizsgálatra berendeli.

A vádlott ezen felháborodott, majd hangosan sértegetni kezdte a sértettet, többször kijelentette, hogy „köcsög vagy, igazi kis köcsög, kis geci”. Majd kérlelni kezdte, hogy csupán figyelmeztesse, leveszi a fóliát, „ne csinálja ezt vele, ne szivassa, más rendőr nem csinálja ezt, elnézi, nem szól a fóliáért, miért köcsög, csak ő szemét rendőr”. Mivel kérése nem ért célt, a vádlott ismét közölte, hogy „te egy kis köcsög vagy nem rendőr, hanem egy köcsög kis féreg, aki baszogatja az embert”, „téged utál mindenki, a szüleiden kívül nem szeret téged senki”, „neked ez annyira jó, hogy becsuklyázzalak, megéri neked?”.

Majd miután a sértett rákérdezett, hogy pontosan mit is ért ez alatt, a vádlott tovább folytatta, közölte vele, hogy „majd megtudod, megtanulod, tudni fogod, nem te leszel az első meg az utolsó”,„leszarom, veled nem beszélek öcskös”, majd a sértettre utalva a járőrtárs felé kijelentette, hogy „ezzel a papagájjal nem beszélek”, „mit nézegeti az autót, úgy sem tudnád vezetni, max gyerekülésben tudnál ilyenbe ülni”. Ingerülten közölte azt, hogy „ezt a köcsögöt ültesd már be hátra, mert szájba rakom úgy, hogy leszakad az arca”, miközben mindvégig a sértettre mutatott.

A rendőrök ezt követően felszólították a vádlottat, hogy nyissa ki a csomagtartót, amelynek a vádlott eleget tett, de közben közölte, hogy „porszívózd ki te, takarítónőnek jó lennél”, „ilyen lányok maximum babakocsit tudják tolni, ha buzi lennék rád mennék”. Az intézkedő rendőrök ezt követően tájékoztatták a vádlottat, hogy az intézkedést befejezték, hogy annak kacsán milyen panasztételi lehetőségei vannak, amelyre a vádlott szintén feldúltan akként reagált, hogy „kapd be te kis csicska, szopd le magadat te kis köcsög, úgy se lesz csajod sose, melegnek születtél”.

A vádlott többször megismételt, lealacsonyító, becstelenítő kijelentései az intézkedő rendőr törzsőrmester emberi méltóságát sértették, azokkal a vádlott célja a sértett emberi mivoltában való megalázása volt.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal kedden dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.