Nem jött meg a kerti bútor Kanizsára, bíróság elé áll a csaló

A 33 éves német állampolgárságú, csalás miatt már többször elítélt, Aszód közelében élő nő 2020. év májusától kezdődően egy ismert internetes hirdetési oldalon eladásra kínált olyan árucikkeket, amelyek ténylegesen nem álltak a tulajdonában.

A vádlott a nála érdeklődő személyeket jogtalan haszonszerzés céljából megtévesztette, nekik azt ígérte, hogy a megrendelt termékeket a vételárnak az általa nyitott bankszámlára való átutalását követően rövid időn belül postán elküldi a részükre, ám ennek nem tett eleget és nekik a vételárat sem utalta vissza.

A vádlott 2020 júniusában egy nagykanizsai lakos sértettel megállapodott abban, hogy az általa hirdetett kerti rattan bútor szettet 35 000,- Ft vételár átutalását követően megküldi a részére. A sértett ezen összeget 2020. június 28-án átutalta a vádlott bankszámlájára, ám a nő az árut nem küldte el a részére.

Ezt követően 2020 júliusában megállapodott egy csókakői lakos sértettel abban, hogy az általa hirdetett Stokke babakocsit 40 000,- Ft vételár átutalását követően megküldi a részére. A sértett ezen összeget 2020. július 21-én átutalta a vádlott bankszámlájára, ám a vádlott az árut nem küldte el a részére.

A vádlott 2020 júniusában megállapodott egy érdi lakos sértettel abban, hogy az általa hirdetett kerti rattan bútor szettet 35 000,- Ft vételár átutalását követően megküldi a részére. A sértett ezen összeget 2020. június 23-án átutalta a terhelt bankszámlájára, ám a vádlott az árut nem küldte el a részére.

A vádlott 2020 júniusában megállapodott egy leveleki lakos sértettel abban, hogy az általa hirdetett kerti úszómedencét 35 000,- Ft vételár átutalását követően megküldi a részére. A sértett ezen összeget 2020. június 18-án átutalta a vádlott bankszámlájára, ám a vádlott az árut nem küldte el a részére.

A vádlott 2020 májusában megállapodott egy pilismaróti lakos sértettel abban, hogy az általa hirdetett kerti úszómedencét 35 000,- Ft vételár átutalását követően megküldi a részére. A sértett ezen összeget 2020. május 6-án átutalta a vádlott bankszámlájára, ám a vádlott az árut nem küldte el a részére. A bűncselekménnyel okozott kár a nyomozás során nem térült meg.

A vádlottal szemben többrendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat a napokban a Nagykanizsai Járási Ügyészség – közölte honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség helyettes-szóvivője.