Nem bírtak az erejükkel a kanizsai fiatalok

Egy 2001-ben született és egy 2002-ben született nagykanizsai fiatalember egy lány társaságában 2020. szeptember 22-én 20.00 óra körül gyalogosan a nagykanizsai Csónakázó tóhoz mentek. Útközben elfogyasztottak egy 7 dl gint, és egy üveg pezsgőt.

A tavat a hátsó gát felé haladva megkerülték, majd 22.00 óra körül a kishíd felöli részhez érkezve átmentek arra a füves nyitott területre, ahol a Nagykanizsa Megyei Jogú Város tulajdonában lévő, vas állványzatra elhelyezett, nagyméretű, könnyűszerkezetes, 180 cm magasságú „Nagykanizsa” felirat található. I.r. és II.r. a reklámfeliratnál erejüket fitogtatva hangoskodni, kiabálni kezdtek, majd a feliratra felmásztak, illetve rugdosni, rongálni kezdték.

A felirat kezdő „N” betűjébe hangos nevetések mellett többször belerúgtak, majd azt a rögzítést biztosító állványról közösen lerángatták, melynek következtében a rögzítést biztosító rögzítőháló engedni kezdett és elszakadt. A rongálás következtében a betűre felkent vakolat, illetve a betűből kisebb darabok leváltak, a rögzítőháló leszakadt.

(Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rongálás következtében a feliratban 53.000,- forint rongálási kár keletkezett, mely az eljárás során nem térült meg.
A terheltek kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt mások megbotránkoztatására vagy arra, hogy magatartásuk riadalmat keltsen.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.