Nem állt félre a betonmixer Kanizsán, az egyik munkás két arra járót is megütött

Egy nagykanizsai lakos tavaly április 23-án délután a Nagykanizsa, Szentpéteri u. 44. sz. alatti lakóház előtti földúton kívánt elhaladni gépkocsival a saját ingatlana felé, ám ez nem volt lehetséges, mert az utat az ott dolgozó betonmixer autó elállta.

A férfi ezt szóvá tette az ott dolgozó munkásoknak, ám az autó sofőrje nem állt félre, ezért szóváltás, illetve trágár szitkozódás alakult ki. A férfi ezután odament az időközben odaérkezett ismerőse autójához, hogy abba beszálljon, ám a szóváltás miatt indulatba jött munkás – egy 1973-ban született nagykanizsai férfi – a férfihoz lépett és őt először tenyérrel, majd ököllel is megütötte az arcán.

A férfi emiatt a földre esett, ezután a munkás a segítségére siető ismerőst is megütötte az orrán. A bántalmazás miatt a férfinek nem keletkezett sérülése, ismerősének azonban 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A nagykanizsai férfi cselekményét egy hétvégi házas övezetben, a nappali órákban, többek jelenlétében fejtette ki, amely így alkalmas volt arra, hogy az ott tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat a napokban – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.