Nagykanizsán csapolta meg élettársa bankkártyáját egy becsehelyi nő

Egy 1979-ben született becsehelyi nő – a vádlott – és egy férfi 2021. június 7. napjáig élettársi kapcsolatban éltek a Nagykanizsa, Csengery utcai albérletben. A vádlott a közös albérletben történő együtt lakást kihasználva 2021. május 18. napján jogosulatlan magához vette a sértett folyószámlájához tartozó bankkártyáját.

A vádlott 2021. május 18. napján 17 óra 30 perc körül az általa jogosulatlanul megszerzett bankkártyával megjelent a Nagykanizsa, Deák téri OTP Bank Nyrt. által üzemeltetett bankautomatánál, ahol az automatából a sértett bankkártyájával három alkalommal összesen 300.000,- Ft készpénzt – alkalmanként 100.000,- Ft-ot – vett fel. Ezt követően a vádlott visszasietett a közös albérletükbe, ahol a sértett bankkártyáját gyorsan visszatette a helyére.

(A fotó illusztráció)

A vádlott a közös albérletben történő együtt lakást kihasználva 2021. május 25. napján ismételten jogosulatlan magához vette a sértett bankkártyáját, amellyel 2021. május 25. napján 16 óra 20 perc körüli időben megjelent a Nagykanizsa, Fő u.-i K&H Bank Zrt. által üzemeltetett bankautomatánál, ahol az automatából a bankkártyával 3 alkalommal összesen 250.000,- Ft-ot vett fel. Ezt követően a vádlott visszasietett a közös albérletükbe, ahol a sértett bankkártyáját gyorsan visszatette a helyére.

A vádlott 2021. június 5. napján a közös albérletben történő együtt lakást kihasználva a sértett mobiltelefonját magához vette, majd az azon lévő bankos applikációt titokban használva 109.000,- Ft-ot utalt át jogosulatlanul a sértett bankszámlájáról a saját, bankszámlájára.

A sértett sem a bankkártyájának, sem a mobiltelefonján lévő appplikációnak a használatára nem adott engedélyt a vádlottnak, aki az általa a sértett számlájáról levett összegeket a saját céljaira, megélhetésére fordította. A vádlott magatartásával összesen 659.000,- Ft kárt okozott a sértettnek, mely kár az eljárás során nem térült meg.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a napokban – közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.