Nagykanizsai halálos gázolás miatt emeltek vádat

Egy 48 éves nagykanizsai férfi tavaly április 19-én este 19 óra körül Nagykanizsán a Teleki úton közlekedett Fordjával a Rózsa utca irányából a Szerviz utca felé, 43-47 km/óra sebességgel a külső forgalmi sávban.

A gázoló mellett a belső forgalmi sávban is haladt egy személygépkocsi. Ekkor a nap a férfi haladási irányával szembe sütött, s ez az előtte lévő úttest beláthatóságát zavarta. Amikor a férfi a kocsival a Teleki út 7/B. számú ingatlan előtti útszakaszon kijelölt gyalogos átkelőhelyet megközelítette, sebességét nem csökkentette a szembe sütő nap zavaró és a mellette haladó személygépkocsi takaró hatása ellenére, s ezért, valamint a kellő figyelem hiánya miatt nem észlelte az előtte a gyalogosátkelőhelyen balról jobbra áthaladó nőt, ezért őt az átkelőhelyen elütötte.

A baleset következtében a nő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, majd a balesetet követő napon a kórházban meghalt. A nő halála és a baleset között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg.

A kanizsai férfi ügyében a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

(Helyszínelési fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Egy nőt ütöttek el a zebrán a Teleki úton – Dél-Zala Press

Egy férfi közlekedett pénteken 18 óra 55 perckor Nagykanizsán a Teleki úton a Rózsa utca irányából a Szerviz út felé Ford típusú személyautóval, amikor a 7-es számú ház előtt figyelmetlensége miatt elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogost. A balesetben a nő 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett – írta közleményében szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.