Nagykanizsai áruházban emberkedett

Egy Magyarországon élő, 1992-ben született német állampolgár és élettársa, tavaly március 20-án 18.00 óra körül Nagykanizsán, az egyik nagyáruházban vásároltak. A 12. számú pénzárhoz mentek és sorban állva vártak a fizetésre.

Közben egy fiatal férfi érkezett a 11. számú pénztárhoz, és bevásárlókocsiját véletlenül nekitolta a nőnek. Ez nem tetszett a férfinek, ezért németül többször átszólt a mellettük levő sorban álló férfihoz, aki erre nem reagált. Emiatt a német felvett egy kb. 25 cm hosszú műanyag elválasztó elemet, és azt nagy erővel átdobta a 11. számú pénztár árutovábbító szalagjára, amiről az nagy hanggal az árutartó polchoz csapódott.

A 12-es számú pénztárnál ekkor az áruház csoportvezetője a pénztárossal a pénztárgép beállításán dolgozott. A csoportvezető rászólt a németre, hogy „kicsit csendesebben”, ettől az még idegesebb lett, és felemelt hangon tovább veszekedett, most már a pénztárosnővel. A közelben álló vásárlók kérték a csoportvezetőt, hogy intézkedjenek a rendzavaróval szemben, aki elindult, hogy szóljon a rendésznek.

A német és élettárása közben fizettek és a vásárolt árukat elcsomagolták. A német férfi továbbra is kiabált, élettársa igyekezett őt lecsillapítani, ez azonban nem sikerült. A 11. számú pénztártól való távozásuk során a német egy hirtelen, erőteljes mozdulattal belerúgott a derékmagasságban, a 12. számú pénztár elé felszerelt nagy méretű plexi lapba, ami ennek hatására eltörött. A plexilap eltörésével az áruháznak 39.133 forint kárt okozott.

A német kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy attól mások megriadjanak, azon megbotránkozzanak.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat – tájékoztatta honlapunkat hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

   
loading...