Nagy nehezen, de sikerült tisztázni, ki vert nőt Kanizsán

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság nyomozást folytatott egy 1969-ben született nagykanizsai férfi – a vádlott – élettársa sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének gyanúja miatt. A nő amiatt tett feljelentést, mert a jelen ügy vádlottja 2017. szeptember 17-én előzetes szóváltást követően egy alkalommal tenyérrel arcul ütötte, melynek következtében 8 napon túl gyógyuló dobhártya repedést szenvedett.

A nyomozó hatóság a tagadásban levő vádlottat folytatólagosan hallgatta ki, aki a hamis vád törvényes következményeire történt figyelmeztetést követően úgy nyilatkozott, hogy nem bántalmazta a sértettet, a bántalmazó egy X. nevű férfi volt. E napon szembesítésére is sor került a sértettel, amikor kijelentette: “Itt még egyszer elmondom, hogy tavaly szeptember 17-én te nem lettél bántva, aki megütött, az X. volt.

A másik férfivel való szembesítése során kijelentette, hogy „A szemedbe mondom, hogy a volt élettársam, a te agresszivitásodból és bántalmazásodból szerezte a sérüléseket, én nem bántottam őt.”

Az ügyben vádemelést követően a Nagykanizsai Járásbíróság járt el. A tárgyaláson korábbi vallomásait továbbra is fenntartotta, megerősítette, bírói kérdésekre olyan kijelentéseket tett, hogy “X. verte meg aznap.” “Szerintem úgy keletkezett a nő sérülése, hogy az X. úr megverte azért, hogy engem belehúzzon a csőbe.”

A Nagykanizsai Járásbíróság ítéletében bűnösnek mondta ki a vádlottat maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettében, ezért őt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésül 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A Zalaegerszegi Törvényszék – mint másodfokú bíróság- az elsőfokú bíróság ítéletét helyben hagyta.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.