Minden rendőrt le fogok lőni! – mondta a telefonba zalakarosi férfi

Egy 1970-ben született zalakarosi férfi Ausztriában dolgozik egy szállodában szakácsként, azonban 2020. novembere óta a vírushelyzet okozta korlátozó intézkedések miatt munkát végezni nem tud, ezért jövedelemmel sem rendelkezik, anyagi tartalékait éli fel.

A kialakult élethelyzet miatt benne felgyülemlett feszültséget esetenként nagyobb mennyiségű alkoholfogyasztással oldja, emiatt viselkedésszabályozása gyengül, nála aránytalan indulati reakciók keletkeznek.

A vádlott az idén, január 5-én hajnali 02 óra 31 perckor telefonon bejelentést tett a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságra, melynek lényege szerint elege van a járványhelyzet által indokolt korlátozásokból, elfogyott a pénze és ezt követően minden rendőrt és TEK-est le fog lőni, mert rendelkezik egy Glock 34-es típusú maroklőfegyverrel.

A bejelentés tartalma, annak veszélyes fenyegető jellege azonnali rendőri intézkedést igényelt. A vádlott fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezik. Mindezen adatok alapján a Nagykanizsai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lőfegyverrel visszaélés bűntettének gyanúja miatt.

A lefolytatott nyomozás során megállapítást nyert, hogy a zalakarosi férfi lőfegyverrel nem rendelkezik, bejelentését ittas állapotban, elkeseredettsége okán tette meg, ezért a terhére rótt gyanúsítás módosításra került, s az eljárást immár büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétsége miatt folytatták le.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat a napokban – tájékoztatta honlapunkat kedden dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Honlapunk úgy értesült, a férfival szemben más eljárás is folyamatban van, ugyanis meglőtt egy kutyát légpuskával, amiről kamerafelvétel is van. Ez utóbbi ügyben a rendőrségi nyomoz.