Megütötte a kanizsai állatmenhely vezetőjét

Egy 1974-ben született inkei férfi – a vádlott- szabadon kóborló, transzponder nélküli kutyáját 2021. március közepén, Inkén az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület munkatársai befogták és a Nagykanizsa, Csákány utcai telephelyre szállították. A vádlott ezt követően 2021. április 12.-én megjelent az állatmenhelyen, ahol jelezte, hogy a kutyáját el kívánja szállítani.

Ennek során az állatmenhely vezetője, a sértett közölte a vádlottal, hogy mivel a kutya tulajdonjogát nem tudja igazolni, az ebet csak a keletkezett költségek, körülbelül 100.000 forint megfizetését követően tudja a részére átadni. A sértett tájékoztatását a vádlott ekkor tudomásul vette és úgy egyeztek meg, hogy 2021. április 18. napján visszatér a menhelyre az ebért.

(A fotó illusztráció)

2021. április 15.-én délelőtt a sértett és kolléganője a telephelyen lévő kutyákat fényképezték a bejárat előtt, amikor a vádlott ismét megjelent. A sértett a telephely kapuján kívül, a kocsibejáró hídján fogadta a vádlottat, akit ismét tájékoztatott arról, hogy chip nélkül, valamint a befogással, tartással és ivartalanítással járó költségek megfizetése nélkül nem viheti el az ebet.

A vádlott ezen felháborodott és vitatkozni kezdett a sértettel, majd amikor egy pillanatra a sértett elfordult a vele szemben álló vádlottól, két alkalommal, ököllel megütötte a jobb oldali arcfelét. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló arczúzódást szenvedett el.

A vádlott cselekményét fényes nappal, az állampolgárok számára szabadon megközelíthető illetve látogatható állatmenhely előtti közterületen követte el, mely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés vétsége miatt emelt vádat a napokban – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.