Megöléssel fenyegette volt élettársát egy nagykanizsai férfi

Egy 1987-ben született nagykanizsai férfi korábban élettársi kapcsolatban élt egy ugyancsak nagykanizsai nővel, kapcsolatukból közös gyermekük is született. A nő azonban 2019. októberében a gyermekkel együtt elhagyta a férfit, és megszakította vele az élettársi kapcsolatot.

A férfi ezt nem tudta elfogadni. Az élettársi kapcsolatuk megszakadását és külön költözésüket követően a nőnek nyolc hónapon keresztül internetes közösségi oldalakon zaklató üzeneteket írt. Az üzenetek között voltak olyan tartalmúak is, amelyben megveréssel, megöléssel fenyegette volt élettársát és rá tekintettel annak új barátját is.

A fenyegetések alkalmával többször olyan képeket is küldött, amikor kést tartott a kezében. Az üzenetek miatt a nő félelemben élt, féltette magát, a 2 és fél éves gyermekét, valamint új partnerét is. A férfi május 1-jei üzenetében azt írta: „hamarosan menni fogok, szétszedlek. Addig ütlek, amíg mozogsz”.

A férfi május 15-én pedig azt írta a sértettnek: „Ki foglak nyírni…”. A sértett ezt követően, 2020. május 16-án feljelentést tett a férfi ellen.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség zaklatás bűntette miatt emelt vádat – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.