Letagadta, hogy tud a kanizsai betörésről

Egy 1996-ban született fajszi nő élettársi viszonyban él egy férfivel, a férfi nőtestvérének nagykanizsai lakásában. A férfi még 2020. november végén ablakbenyomással behatolt az egyik szomszédos lakásba és onnan ellopott értéktárgyakat, így egy SMART televízió készüléket, szarvasagancsot, edényeket, evőeszköz készletet, férfi lábbelit, melyek értéke összesen 400 000,-Ft volt.

Az ellopott tárgyakat a nővel közösen használt lakásukban helyezte el és beszámolt a nőnek a tárgyak eredetéről. A bűncselekményről ekkor tudomást szerző nő részben amiatt, hogy élettársa mentesüljön a büntetőjogi felelősségre vonás alól, részben anyagi helyzetük jobbra fordulását remélve nem tett említést a náluk érdeklődő sértettnek és a helyszínen néhány nap múlva adatgyűjtő rendőröknek a lopásról.

A nő úgy nyilatkozott a helyszínen intézkedő rendőröknek, hogy a bűncselekmény elkövetésének időpontjában nem tartózkodott otthon és hazatérése után sem vett észre semmit, ami a lopással összefüggésbe hozható. A nő magatartásával a büntetőeljárás sikerét igyekezett meghiúsítani, azonban cselekménye a lakásukban tartott házkutatás során lelepleződött, mivel az élettársa által jogtalanul eltulajdonított tárgyakat a rendőrség megtalálta és lefoglalta.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség bűnpártolás vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.