Lealtatózott nő füléből lopta el az arany fülbevalót a zalakomári idősotthonban

A 87 éves sértett nő két éve Zalakomárban a Máltai Szeretetszolgálat Gondviselő Házában található Aranytölgy Időskorúak Otthonában lakik, ahol gerincbetegsége miatt tolószékhez kötve.

Tavaly előtt október 24. napjáról 25. napjára virradó éjszaka nem tudott aludni, ezért az éjszakai szolgálatot ellátó gondozótól a 24 éves férfi vádlottól álmatlansága miatt gyógyszert kért és kapott, amitől hamarosan elaludt.

Ilyen előzményeket követően az éjszaka folyamán éles fájdalomra ébredt, s azt tapasztalta, hogy az ágya mellett áll a vádlott és mindkét karika arany fülbevalóját kivette a füléből, amelyet a sértett, idős koránál és fogyatékosságánál fogva megakadályozni nem tudott. Mivel visszaaludt, a történteket csak reggel jelezte.

A lopott ékszerek felkutatására tett intézkedések már eredményre nem vezettek, így a bűncselekménnyel okozott 30.000 Ft összegű kár az eljárás során nem térült meg.

A férfivel szemben kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala megyei Főügyészség ügyésze.

(A fotó illusztráció)