Kutyát lopott a felfüggesztett alatt Bánokszentgyörgyön

Egy 1986-ban született zalaegerszegi férfi február 17-én napközben Bánokszentgyörgyön tartózkodott, ahol a Kossuth Lajos utcában is megfordult.

Útközben – 12.00 óra körüli időben – észrevette, hogy egy bánokszentgyörgyi lakos 7 hónapos korú yorkshire terrier fajtájú, 90.000 Ft értékű kutyája kiszökött a kerítésen, és a Kossuth utcában kóborol.

A férfi a kutyát eltulajdonítási szándékkal megfogta, majd magával vitte autóbusszal Nagykanizsára. A sértett az interneten értesítette ismerőseit a kutya eltűnéséről és a helyi térfigyelő kamerák valamint a nagykanizsai autóbuszállomás felvételeit is ellenőriztette.

Ezek alapján a sértett kiderítette, hogy a kutyát a zalaegerszegi lopta el tőle, aki még az internetes oldalára is kitette a saját képét a blökivel. A sértett interneten közös ismerőst is talált, egy bánokszentgyörgyi lakost, akin keresztül üzent a terheltnek, hogy juttassa vissza hozzá a kutyáját. Az állatot végül – a kutyatolvaj kérésére – a testvére vitte vissza Bánokszentgyörgyre.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat a napokban. A kutyatolvaj cselekménye elkövetésének ideje alatt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állt – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.