Közúti incidens Nagykanizsán

A III.r. vádlott, egy nagykanizsai 24 éves férfi 2018. augusztus 03-án 17 óra 50 perc körüli időben Nagykanizsán a Kisrác utcában közlekedett egy Skoda 120 típusú személygépjárművel, amikor elhajtott az egyik ház előtt kerítés alapot ásó I.r. vádlott, egy nagykanizsai 72 éves férfi, és II.r. vádlott, egy nagykanizsai 52 éves férfi előtt.

Az I. és II.r. vádlottat zavarta az autó erős hangja, ezért az I.r. megpróbálta leinteni az autóst. A III.r. vádlott azonban nem állt meg, hanem tovább haladt az utca vége felé, ahol megfordult és az autóval elindult visszafelé. Ekkor I.r. és II.r. vádlottak kiálltak az úttest közepére az autóval szembe, majd I.r. vádlott azért, hogy III.r. vádlottat megállásra kényszerítse a kezében lévő ásót az autó felé dobta úgy, hogy az a földön csúszva érkezett az autó alá, majd felette a gépjármű áthaladt. III.r. vádlott a feléje dobott ásó miatt intenzív fékezésbe kezdett, majd megállt I.r. és II.r. vádlott közelében.

Ezt követően a vádlottak között hangos kiabálás és szóváltás alakult ki. III.r. vádlott az autóba visszaült, hogy félre álljon az útról, majd visszament az I. és II. r. vádlottakhoz, ahol tovább folytatódott egymás kölcsönös szidalmazása.


A szóváltás során I.r. rendű vádlott a kezében lévő ásóval dühében intenzíven hadonászott, amit III.r. vádlott megpróbált kiütni a kezéből, aminek következtében az I.r. időskorú vádlott a kerítésnek esett. II.r. vádlott ezt látva meglökte a III.r. vádlottat majd az időközben odaérkező IV.r. vádlott – aki egy nagykanizsai 32 éves férfi volt- is közbe avatkozott és ököllel egy alkalommal az állán megütötte a II.r. vádlottat.

Az ezt követő pillanatban III.r. vádlott a földre rántotta a II.r. vádlottat, akit lent tartott a földön, majd I.r. vádlott, azért hogy segítsen vőjének a kezében lévő ásóval csípő tájékon megütötte a III.r. vádlottat. Ezt követően a vádlottak felkeltek a földről, majd egymást kölcsönösen tovább szidalmazva megvárták a helyszínre kiérkező rendőröket.


A verekedés következtében II.r. és III.r. vádlottak 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.
A vádlottak cselekménye Nagykanizsa belterületén, lakóházas övezetben, a délutáni órákban az elkövetés helyére, idejére és körülményeire figyelemmel alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság bűntette miatt emelt vádat – tudtuk meg dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Ásóval ütötte fejbe szomszédját egy gelsei férfi

A zalai rendőrök egy 60 éves gelsei férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A gyanú szerint a férfi június 4-én (hétfőn) 20 óra 30 perckor Gelsén, előzetes szóváltást követően egy ásóval fenyegette meg szomszédját, akit egy alkalommal fejen ütött a szerszámmal. A sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett a bántalmazás következtében.