Kocsija mögé parkolt a nő Kanizsán, nekitámadt, bírósági ügy lett belőle

Egy gépkocsi alkatrészeket forgalmazó cégnél kiszállítóként alkalmazott nő július 9-én 9 óra 30 perc körül – számlaátadás céljából – céges autóval megjelent egy, a Nagykanizsa, Ipari Parkban működő kft-nél. A munkáltatója tulajdonát képező, Dacia Dokker típusú, gépjárművel leparkolt egy 1956-ban született nagykanizsai férfi – a vádlott- tulajdonát képező Opel Meriva típusú gépjármű mögé.

A nő azonban a keresett cégnél nem talált alkalmazottat, ezért átment a telephely végén lévő műszaki vizsgabázishoz, ahol segítséget kért az ott dolgozó szerelőtől, aki visszakísérte a keresett cég fényezőműhelyéhez.

(A Nagykanizsai Ipari Park Logisztikai Központ főbejárata. A fotó illusztráció. Google Maps)

A vádlott a fenti időszakban ért vissza a gépkocsijához, azonban a sértett mögötte parkoló céges autója miatt a telephelyet nem tudta elhagyni, mely miatt ingerült állapotba került. Ennek során a fényezőműhelyből távozóban lévő nőre először rákiabált, hogy „engedje már ki!”, aki közölte a vádlottal, hogy legyen türelemmel, pár perc múlva eleget fog tenni a kérésének. A vádlott azonban sietett, és ismét rákiabált a sértettre, akivel trágár hangnemben közölte: „Te büdös k…a, nem gondolod, hogy itt rád fogok várni!”

A nő ezt hallva ismét közölte a vádlottal, hogy ő is munkaidőben jár el, legyen türelemmel. A vádlott ekkor azonban még indulatosabbá vált és megfenyegette a sértettet, ha nem fejezi be, „neki fog menni”, majd a következő pillanatban felemelt kézzel el is indult feléje. A nő a vádlott viselkedését látva, kezeit kinyújtva próbálta távol tartani magától a vádlottat, aki azonban elkapta a könyökét és jobb lábbal megrúgta a sértett bal lábszárát.

A nő a rúgás hatására álló helyzetében megingott, ezt kihasználva a vádlott a sértettet a jobb felkarjánál fogva rángatni kezdte a parkoló gépjárművek irányába, azonban a nő rövid időn belül kiszabadította a vádlott szorításából a karját. A vádlott erőszakos magatartását a telephelyen dolgozó személyek közül többen is látták, melynek során rákiabáltak a vádlottra, hogy „mit képzel magáról, hogy egy nőt rángat!”, azonban egyéb módon nem avatkoztak közbe a történtekbe.

Miután a vádlott felhagyott tettleges magatartásával, a sértett félreállt a céges autójával, ezt követően a vádlott a helyszínről eltávozott. A bántalmazás következtében a nőnek 8 napon belül gyógyuló, könnyű testi sérülése keletkezett. A vádlott cselekményét fényes nappal, az állampolgárok számára szabadon megközelíthető, illetve látogatható, több vállalkozás telephelyét is jelentő ipari park területén követte el, mely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.