Kitiltották, bosszúból beverte a galamboki presszó ablakát

Egy 2000-ben született galamboki férfi 2022. május 15-én késő este ittas állapotban Galambokon gyalogosan érkezett a Somogyi Béla út 1. szám alatt található üzlet déli sarkáig. Onnan tovább haladt a vele egybeépített, presszó és Nemzeti Dohánybolt bejárati ajtajáig, ahonnét évekkel ezelőtt kitiltották.

Majd visszafordult és az épület déli sarka felé ment. Ekkor felvett egy sörösüveget és azzal visszament a presszó bejáratáig. Amikor odaért, a nála lévő sörösüveggel megütötte az ajtó üvegjét. Abban középtájt jobb oldalt sérülést okozott, mely teljesen végigrepedt.

Pár másodperc múlva megfordult és az épület déli sarka felé haladt. Ott megállt és a presszó irányába fordult, magyarázott felemelt kézzel. Ezt követően ismételten a presszó irányába ment. Amikor a presszóhoz ért, a bal kezét felemelte és egy 6-7 cm-es murvakővel bedobta annak ablaküvegét.

A vádlott e cselekménye következtében az ablak felső részében egy kb. 15 cm átmérőjű törés, illetve több irányba futó repedés keletkezett. A vádlott 133.300 Ft rongálási kárt okozott, mely a nyomozás során nem térült meg.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat a napokban – közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.