Kilométerpénzzel csalt a nagykanizsai javítóintézet dolgozója

Egy 1960-ban született nagykanizsai férfi az Emberi Erőforrások Minisztériuma Debreceni Javítóintézete Nagykanizsai Telephelyének dolgozójaként 2017. június 1. napján valótlan tartalmú nyilatkozatot töltött ki és nyújtott be munkáltatójának, miszerint a balatonmáriafürdői lakásáról jár be dolgozni a nagykanizsai telephelyre, és ezért utazási költségtérítést igényelt.

Ezt követően, 2019. április 03. napjáig összesen 22 db alkalommal töltött ki és nyújtott be a munkáltatójának valótlan nyilatkozatot és költségelszámolást, azért, hogy a jövedelmét rendszeresen a jogtalanul igényelt költségtérítéssel egészítse ki.

A munkáltató a benyújtott nyilatkozatok és útiköltség elszámolások alapján neki az igényelt 15.000 Ft- és 33.000 Ft közötti összegeket kifizette. A terhelt valójában mindvégig a nagykanizsai házában élt a családjával, és innen is járt be dolgozni. A terhelt a munkáltatójának összesen 591.390 Ft kárt okozott, amely a nyomozás során nem térült meg.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat – tájékoztatta honlapunkat kedden dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Brutális támadás a nagykanizsai javítóintézetben – Dél-Zala Press

Egy 2001-ben született nagykanizsai férfi tavaly január elsején 15 óra körül érkezett vissza tartózkodási helyére, a nagykanizsai javító intézetbe. Megérkezését követően belekötött a vele egy csoportba tartozó kiskorú sértettbe, a televíziót néző sértett fejét ütögette, mire az egyik gyermekfelügyelő rászólt, hagyja abba. A támadó a figyelmeztetést figyelmen kívül hagyta, a kiskorú hátát, lábait, derekát rugdalta.