Két év fogházra ítéltek egy nőt Nagykanizsán

A Nagykanizsai Járásbíróság a 2022. szeptember 21. napján megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki internetes hirdetéssel csalt ki pénzt emberektől.

A vádlott 2020. májusától egy internetes hirdetési oldalon eladásra kínált különféle árucikkeket, pl.: kerti rattanbútor szettet, babakocsit, kerti medencét, amelyek ténylegesen nem voltak a birtokában. A nő az érdeklődőknek azt ígérte, hogy miután a bankszámlájára elutalják a vételárat, rövid időn belül a megrendelt termékeket postán elküldi a részükre.

A vádlott – akit korábban már elítélték 9 rendbeli csalás bűntette és 114 rendbeli csalás vétsége miatt – egyetlen egy esetben sem küldte meg a hirdetett terméket, így 180.000 forint kárt okozott a sértetteknek. Az öt károsult közül a vádlott egynek a 35.000 forintos vételárból 32.000 forintot visszautalt.

A Nagykanizsai Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki 5 rendbeli csalás vétségében. Ezért őt – az ügyészi indítvánnyal egyezően – 2 év fogházbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyész tudomásul vették, így az jogerős – tudatta honlapunkkal szerdán Dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.