Késelésbe torkollt a vita Nagykanizsán

A 43 éves büntetlen előéletű nagykanizsai férfi 2021. október 9-én napközben a Vásárcsarnokban találkozott két ismerősével, akik őt azért keresték fel, mert a vádlott egyiküknek tartozott. A férfi a Vásárcsarnokban meghívta ismerőseit egy italra, majd a közös alkoholfogyasztást a nap folyamán a város több szórakozóhelyére is betérve folytatták.

A közös italozást követően, éjjel 23.30 óra körüli időben Nagykanizsa belvárosában lévő, zöldterületen a vádlott ittas állapotban összeveszett a társaságában lévő egyik személlyel, arra hivatkozva, hogy egy korábbi szabálysértési eljárásban miatta kellett szabálysértési bírságot fizetnie.

A vita hevében a vádlott elővett egy kb. 20 cm pengehosszúságú konyhakést, s azt a sértett felé tartva közölte vele, hogy „azért a pénzbírságért most megdöglesz”, majd a kezében tartott késsel a társa védelmére kelő másik férfi bal karja irányába csapott. A kés a férfi bal kabátujját 20 cm hosszan felszakította, de a testét nem érte el.

A vádlottal szemben a Nagykanizsai Járási Ügyészség zaklatás vétsége és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon – tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség címzetes fellebviteli főügyészségi ügyésze, helyettes sajtószóvivője.