Kés villant Kanizsán, 1 év 8 hónap felfüggesztett börtön járt érte

„Azért a pénzbírságért most megdöglesz!”- mondta az a férfi, akinek az ügyében a Nagykanizsai Járásbíróság 2022. január 18. napján jogerős ítéletet hozott.

A vádlott 2021. október 9-én egy zalai vásárcsarnokban találkozott ismerőseivel, akik azért keresték meg a férfit, mert egyiküknek tartozott. A vádlott meghívta a két férfit egy italra, majd több szórakozóhelyre is betértek. A vádlott még az éjjel összeveszett az egyik férfival, mivel korábban neki kellett helyette kifizetnie egy szabálysértési bírságot.

Elővett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést és a férfi felé tartotta. A velük lévő másik férfi a történteket látva odalépett a vádlotthoz: „Ne hülyéskedj azzal a késsel, börtönbe akarsz kerülni?” kérdezte tőle.

Erre a vádlott úgy reagált, hogy „Ne pofázzál bele, mert mindjárt megöllek téged is!”, majd a késsel a férfi bal karja irányába csapott, ezzel felszakítva a kabátját és elhagyta a helyszínt. A vádlott a kabát felszakításával 20.000 Ft kárt okozott.

A Nagykanizsai Járásbíróság a férfit bűnösnek mondta ki testi sértés bűntettének kísérletében és zaklatás vétségében, ezért őt 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év 8 hónap próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlottnak egy kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia, megbánta tettét, az okozott kárt megfizette, míg súlyosítóként, hogy a cselekményt ittas állapotban követte el és korábban már állt bíróság előtt. Az ítélet jogerős – közölte honlapunkkal dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.