Karóval érvelt a vitában a nagykanizsai férfi

Egy 1988-ban született nagykanizsai férfi tavaly június 15-én délután egy ismerőse lakásán barátai társaságában italozott, majd folytatták a nagykanizsai Interspar áruház mögötti részen.

Egyikükkel szóváltás alakult ki, majd szétváltak. A férfi a további italozás hatására egyre indulatosabbá vált, majd éjfél előtt nem sokkal magához vett egy 116 cm hosszúságú fa karót, majd megkereste vitapartnerét, utánament, rákiabált, hogy „megöllek”, majd legalább kétszer felé ütött, aki jobb karját maga elé emelve védekezett.

Néhány ütés után a sértett a karót kihúzta a férfi kezéből, aki a helyszínről elfutott, míg sértett értesítette a rendőrséget és a mentőket.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás eszközére, és módjára, illetve a támadott testtájra figyelemmel az alkalmas volt súlyosabb sérülés előidézésére is.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.