Kanizsán támadtak emberekre

Az I. rendű, – egy 1985-ben született nagykanizsai férfi -, a III. rendű – egy 1965.-ben született nagykanizsai férfi és a IV. rendű vádlott – egy 1994-ben született nagykanizsai nő – 2022. augusztus 3-án 21.25 óra és 21.45 óra között Nagykanizsán, az Erzsébet téren ittas állapotban üldögéltek a Szentháromság szobor közelében.

Az I. rendű vádlott odament egy nagykanizsai férfihez, aki tőlük nem messze, egy másik padon üldögélt. Őt a vádlottak korábban ismerték. Ismeretlen okból kifolyólag haragudtak rá, és el akarták kergetni a térről. Az I. rendű vádlott a sértettet megfenyegette, aki erre nem reagált. Ezután először a IV. rendű vádlott lépett hozzá, a haját tépte, és tenyérrel, ököllel ütötte.

Ezután a III. rendű vádlott ököllel fejen és a mellkasán megütötte. Őt követte az I. rendű vádlott, aki megrúgta a sértettet és a kerékpárját a földhöz vágta. Mindeközben a IV. rendű és a III. rendű vádlottak is többször odaléptek és ismételten megütötték. A sértett az őt ért támadásokat megelégelve, a helyszínről távozott. A téren több személy is észlelte a vádlottak cselekményét és rendőri segítséget kértek. A rendőrség a vádlottakat elfogta és előállította a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra.

Az I. rendű és a III. rendű vádlottak 2022. augusztus 9. napján 15.30 óra körül Nagykanizsán, a Fő utca és az Ady Endre utca kereszteződésében levő úgynevezett Vasemberház árkádjai alatt ittas állapotban megtámadták ismerősüket, egy nagykanizsai férfit, mert úgy tudták, korábban bántalmazta az egyik barátjukat, „Rolikát”.

A vádlottak többször tenyérrel és ököllel megütötték, amitől a sértett a földre került. A sértett az őt ért támadás elől az Ady Endre utca elejére menekült, ahová a vádlottak követték, szidalmazva és fenyegetve. Itt a III. rendű vádlott egy alkalommal arcon ütötte, majd belerúgott az egyik padra leülő sértettbe. A pólója a bántalmazás közben már az árkádok alatt leesett róla és a táskáját is elhagyta, ezt a vádlottak felvették és hozzávágták.

Két személy is észlelte a vádlottak cselekményét és rájuk szóltak, hogy fejezzék azt be, mert rendőrt hívnak. A vádlottak ekkor a két fiatalemberhez léptek és azt állították, hogy ők már hívtak rendőrt, majd I. rendű vádlott közvetlen közelről megfenyegette az őket megfékezni igyekvő egyik férfit, hogy „szétb….a a fejét, ha rendőrt hív”. A cselekménynek a kiérkező rendőrök megjelenése vetett véget, akik a vádlottakat előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra.

Az I. rendű vádlott 2022. augusztus 15. napján 14 óra körül a Nagykanizsa, Csengery u. 45. számú ház előtti útszakaszon megtámadott egy férfit, aki kerékpárral ment a Csengery u. 45. szám alatti, használaton kívüli MÁV őrházba, ahol akkoriban lakott. Az I. rendű vádlott egy rúgással a sértettet leszállásra kényszerítette a kerékpárjáról, telefonon a helyszínre hívta a II. rendű vádlottat, – egy 1988-ban született nagykanizsai férfit- majd követelték, hogy adja vissza I. rendű vádlottnak azt a táskát a tartalmával együtt, amit állítólag korábban eltulajdonított tőle. A sértett egy közeli ház kapujához futott, ahol a vádlottak elfogták, kezeit hátra csavarták és a közelben levő lakására vitték. Eközben tenyérrel és ököllel többször megütötték, aki nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

I. rendű vádlott 2022. augusztus 15. napján 14.40 óra körül a Nagykanizsa, Csengery u. 45. szám alatt levő és a MÁV Zrt. tulajdonát képező, használaton kívüli, nyitott vasúti őrházból a vasút tulajdonát képező berendezési tárgyak közül 43.900 Ft értékű konyhai üvegedényeket, poharakat, vázát, hamutálat, tálkákat és lemezeket egy táskába rakott, majd eltulajdonítási szándékkal magával vitte azokat.

Az ügyekben a Nagykanizsai Járási Ügyészség önbíráskodás, garázdaság bűntette, garázdaság, lopás és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.