Kanizsán is futtatta barátnőjét, 18 ezer volt 1 óra

Egy 1994-ben született orosztonyi férfi 2020. augusztusában a Facebookon megismerkedett az 1998. január 15-ei születésű nővel, a sértettel, aki ekkor a szüleivel együtt élt azok inkei otthonában. A vádlott és a sértett között szerelmi viszony alakult ki, majd 2020. szeptemberében össze is költöztek a vádlott unokatestvérének Nagykanizsa, Csengery úti lakásában.

A férfinek ekkor munkahelye, jövedelme nem volt, elhelyezkedni nem is törekedett, helyette a közte és a nő között kialakult bizalmi kapcsolatot kihasználva rábírta a nőt arra, hogy férfiaknak kínálja magát, és létfenntartásukat ebből biztosítsa. A férfi ennek érdekében 2020. szeptemberében a nőről részben hiányos öltözetben, félmeztelen, fehérneműs képeket készített, majd a képeket feltöltötte egy internetes portálra, ahol a nőt „Klaudia” néven regisztrálta.

A férfi elérhetőségként egy általa, ebből a célból beszerzett telefonszámot adott meg a hirdetésben. A nő ezen a telefonszámon, minden esetben a férfi jelenlétében, kihangosítva beszélt meg találkozót a hirdetésre jelentkezőkkel, de arra is volt példa, hogy a megkeresés egy, a regisztrációkor megadott email fiókba érkezett, amelyet kizárólag a férfi ismert és kezelt.

A hirdetés alapján a nő 2020. október 1. és 2021. július 31-e között legalább havi 30 férfival létesített kapcsolatot. Az légyottok helyszínére a nőt minden esetben a férfi szállította, aki ott őt megvárta, majd a “szolgáltatás” lezárultát követően a nő az ebből származó teljes bevételt azonnal átadta a vádlottnak, aki azt eltette.

A nő fél óráért 14.000 Ft-ot, egy óráért 18.000 Ft-ot, míg egy egész éjszakáért legkevesebb 80.000 Ft-ot kért és kapott, ez utóbbira legalább tíz alkalommal került sor. A fenti időszakban a “tevékenységből” így legkevesebb 5.000.000 Ft jövedelem származott, amelyet kizárólag a férfi kezelt, ebből biztosította mindkettőjük létfenntartását, a nőnek azonban csupán apróbb, mindennapi dolgokat (dohányt, üdítőt, hajfestéket, tisztálkodószereket) vásárolt, míg magának több ízben ún. donorautót, melyet utóbb alkatrészként értékesített.

A nő a tevékenységet többször abba kívánta hagyni, először 2020. november közepén, a férfi ekkor még lebeszélte, 2021. augusztus 7-én azonban egy ismét pénzért nyújtott szolgáltatást követően már nem tért vissza a férfihez, akkori vendégének keszthelyi otthonában maradt, a vádlottól kapott SIM kártyát eldobta, a Facebook-profilját pedig törölte, hogy a férfi ne tudja elérni.

A férfi azonban még ugyanezen a napon megjelent a keszthelyi lakásnál, ott a bejárati ajtón dörömbölt, kiabált, a nő ezért előbb telefonon bejelentést, majd utóbb feljelentést tett a férfi ellen a rendőrségen.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője. (A fotó illusztráció: Pixabay.)