Kanizsai kutyatámadás: az ebek gazdája szerint véletlen baleset történt

A Zalaegerszegi Törvényszék hétfőn tartott előkészítő ülést annak a nőnek az ügyében, akinek a birtokában lévő kutyák rátámadtak egy 83 éves férfira Nagykanizsán.

A vádirat szerint a vádlott 2016 óta gondozta a fia nőstény és kan kutyáit. 2017-ben a kan kutya egy utcai kutyafuttatóban a kerítésen keresztül megharapott egy kerítéshez szaladó kutyát, majd 2019-ben márciusában a két eb a gazdájuk kezéből kirántották magukat és rátámadtak egy pórázon vezetett kutyára.

Emiatt a nő figyelmeztetésben részesült. 2020 január végén a nő ismét a kutyafuttatóba vitte a kutyákat, ahol szabadon engedte őket, azonban a kaput nem zárta be. A két nagy testű állat meglátott egy macskát a kapun kívül és kirohantak, majd rátámadtak egy idős férfira és a fején marcangolni kezdték.

Időközben a 83 éves sértett segítségére érkezett egy férfi, aki a garázsából magához vett egy kapát és azzal kezdte ütlegelni a kutyákat, mire azok rátámadtak és az egyikük megharapta a jobb combját. A mentőket és a hatóságot végül egy járókelő értesítette, aki a történtekről videófelvételt is készített.

Az előkészítő ülésen a nő arra hivatkozott, hogy szerinte véletlen baleset történt. Miután a 2020. október 12. napján megtartott ülés nem vezetett eredményre, ezért a Zalaegerszegi Törvényszék új tárgyalási határnapot az ügyben hivatalból tűz ki – tájékoztatta honlapunkat dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Az idős férfi durva, harapott, csonkolt sérülései 8 napon túl gyógyuló, súlyos, közvetlen életveszélyt okozó sérülésnek minősülnek és csak a szerencsének, valamint az idejekorán megkezdett, szakszerű egészségügyi, orvosi ellátásnak tudható be, hogy a 83 éves férfi nem halt bele a támadásba. (Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)