Ittasan, vezetői engedély nélkül bukott le Galambokon

Egy 1994-ben született csapi férfi 2022. december 11-én 0 óra 35 perckor Galambok község külterületén, a LUKOIL benzinkút kijárójánál úgy vezette az ismerőse Renault Megane típusú személygépkocsiját, hogy előzőleg szeszes italt fogyasztott és vezetői engedéllyel nem rendelkezett. Az autóban utast is szállított.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőre közúti ellenőrzést végzett vele szemben, amelynek során felmerült nála az alkoholfogyasztás gyanúja. A Dräger 7110H Alcotest a vádlott légmintájából 2022. december 11.-én 1 órakor 0,53 mg/l, majd 1 óra 47 perckor 0,46 mg/l alkohol koncentrációt mutatott ki. A cselekmény időpontjában így a vádlott szervezetében volt azon szeszes ital fogyasztásából származó alkohol mennyiség, ami nála enyhe fokú alkoholos befolyásoltságot okozott.

A férfi december 11-én egy galamboki ismerősének nyitott udvarából úgy vitte el és vezette Galambok községben a Renault Megane típusú személygépkocsit, hogy annak tulajdonosától nem kért és nem is kapott arra engedélyt. A tulajdonos előzőleg az autót nem zárta le, a gépkocsiban hagyta az indítókulcsot, amely szokását a vádlott ismerte, mivel korábban annak testvérével élettársi kapcsolatban volt.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyész-szóvivője.