Háromágú vasvillát villantott a zalakomári első áldozási bulin

Egy férfi a rokonaival együtt 2021. június 13-án, a Zalakomár, Hunyadi János utcába mentek, mert unokája első áldozás utáni ünnepségére voltak hivatalosak. A helyszínre 19 óra körül érkeztek meg a sértett Mazda 6 típusú személygépkocsijával, amellyel a sértett az ingatlan közelében, az utcán parkolt le.

Az ünnepségen a házban a sértett és a szintén ott tartózkodó másik férfi között nézeteltérés alakult ki, ezért a sértett a lakóházat elhagyta és családjával, ötödmagával az autójához indult.

Egy 1982-ben született zalakomári férfi – a vádlott- aki a nézeteltérésnek szintén tanúja volt, a sértett vitapartnerét ért vélt sérelem miatt kezében egy háromágú vasvillát tartva a sértett után ment, majd megpróbálta az éppen indulni készülő gépkocsinak utasoldali első ajtaját kinyitni.

Mivel nem járt sikerrel, az autó hátuljához ment, és a kezében tartott vasvillával a jármű hátsó szélvédőjét kiütötte, miközben a bennülő utast megöléssel fenyegette. A vádlott erőszakos magatartása a gépjárműben tartózkodókban félelmet és riadalmat váltott ki, ezért a sértett a helyszínről a járművel elhajtott.
A vádlott a cselekményével 165.000 Ft kárt okozott, amely nem térült meg.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.