Haragosára kente a lopást egy kisrécsei férfi

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság nyomozást folytatott lopás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki tavaly április 24. és április 27. közötti időpontban ajtóbefeszítéssel behatolt egy Nagykanizsa, Angyalhegyi borospincébe, ahonnan egy Honda típusú motoros kapálógépet és üzemanyagot lopott el.

A nyomozó hatóság 2018. május 15-én tanúként hallgatott ki egy 25 éves kisrécsei férfit, aki a hamis vád törvényes következményeire történt kioktatást követően azt állította, hogy az ügy tárgyát képező betörést egy ismerőse követte el.

Elmondta, hogy a bűncselekményről hogyan szerzett tudomást, látta is az eltulajdonított kapálógépet, illetve a RobotZsaru rendszerből bemutatott fényképe alapján azonosította is a megjelölt személyt, aki ellen a tanúvallomás alapján büntető eljárás indult.

A nyomozás során azonban gyanú merült fel arra, hogy a betörést valójában a tanú követte el, ezért őt 2018. augusztus 3-án gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett, melynek során elmondta azt is, hogy az ismerősének a betöréshez semmi köze, abban nem vett részt, a cselekménnyel azért vádolta meg, mert személyes okokból megharagudott rá.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség büntető eljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.