Halőrre támadt a pölöskei horgásztónál

Egy 1978-ban született pölöskei férfi 2019-ben állami horgászjeggyel rendelkezett, melynek birtokában jogszerűen horgászott. A sértett a Pölöskei Horgászok Egyesületének megbízásából társadalmi halőri tevékenységet látott el, amely során 2019. március 08-án, illetve 2019. április 18-án is ellenőrizte a terheltet horgászás közben.

A sértett az egyik ellenőrzés alkalmával szóbeli figyelmeztetésben részesítette a terheltet a horgászat szabályainak megszegése miatt. 2019. június 21-én a Pölöskei tónál megrendezett horgászversenyen a sértett a versenybizottság tagjaként, míg az ittas állapotú terhelt nézőként volt jelen.

Amikor a sértett a verseny szabályainak betartására figyelmeztetett néhány versenyzőt, a terhelt ezt hallva elkezdte őt szidalmazni, majd a sértett és a terhelt közt szóváltás alakult ki. A szóváltás során a terhelt sérelmezte a vele szemben korábban alkalmazott szóbeli figyelmeztetést, a sértettet emiatt szidalmazta.

Az ittas állapotú terhelt a szóváltás során több alkalommal is lehiggadt, és bocsánatot kért a sértettől, azonban a szóváltást ezt követően újra kezdte és folytatta a vele szemben korábban alkalmazott intézkedés miatt, majd hirtelen odament a sértetthez, és egy alkalommal rúgott a sértett irányába.

A sértett védekezésül maga elé emelte a bal karját, ezért a rúgás a bal csuklóját találta el, majd egy alkalommal megütötte a sértett bal arcfelét, amitől a sértett fülbevalója kiesett. A bántalmazás úgy ért véget, hogy egy harmadik személy lefogta a terheltet, amely során mindketten a földre estek. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt emelt vádat – tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.