Gyilkossággal is fenyegetőzött az őrjöngő nagykanizsai hajléktalan

Egy 1996-ban született nagykanizsai férfi korábban – a Magyar Vöröskereszt fenntartásában álló – Nagykanizsa, Dózsa György utca 73. szám alatti Átmeneti Szállón lakott, onnan azonban egy incidens miatt kitiltották, illetve az igénybe vehető szolgáltatásokból kizárták. A vádlott ezért a szálló előtti területen felállított sátorban alakított ki magának tényleges tartózkodási helyet. 2022. június 28-án 12 óra 27 perckor a vádlott le akart fürdeni az Átmeneti Szálló épületében, azonban őt a szálló dolgozói nem engedték be.

A vádlott ezért ingerült lett, és a szálló udvarra bevezető, csukott állapotban lévő kapujához ment, amelyet nagy erővel berúgott, majd bement az épületbe, ahonnan fél perccel később távozott. A vádlott ennek során az épület előtti udvarrészen – a lépcsősor korlátját csapkodva, kezeivel hadonászva – a szállón tartózkodó személyekkel, köztük egy szociális munkással is kiabált, akit az élete elvételével is megfenyegetett.

(Fotó: Archív. A Citromsziget bejárata. S. Varga György/KanizsaPress)

A vádlott azonban a kerítésen kívülre érve sem nyugodott meg, ahol tovább folytatta a hadonászást és kiabálást, majd néhány perccel később egy ismeretlen tárgyat hajított be a szálló északi oldalra eső udvari részére.

Ezt követően a vádlott 13 órakor ismét bement a szálló területére, ahol az őt követő és sikertelenül visszatartani próbáló fiatal nővel együtt ismét bejutott az épületbe, ahonnan rövid idő múlva sikerült a vádlottat eltávolítani. Ennek során a fiatal nő megpróbálta a vádlottat kitolni a szálló területéről is, melynek a vádlott ellenállt és köztük dulakodás alakult ki az udvaron. A vádlott ezután ismét vissza akart menni az épületbe, melyet a szálló egyik lakója akadályozott meg azzal, hogy az épületbe vezető lépcsősor előtt a vádlott elé állt és őt kitessékelte a szállón kívüli területrészre.

A vádlott azonban a kapun kívülre kerülve sem hagyott fel agresszív, őrjöngő viselkedésével, melynek során egy szállólakó továbbra is azon volt, hogy visszatartsa a vádlottat a szálló területére való ismételt bejutásban.

A vádlott ennek során nadrágra vetkőzött és ismét berúgta a szálló kerítéskapuját, illetve a kerítés dróthálóját rángatva kiabált az udvaron tartózkodó szociális munkásokkal, majd rövid időre a szálló előtti terület északi részére távozott. Ezzel egyidőben jelent meg a szálló udvarán egy szintén ott lakó férfi, aki a kerítéskapuhoz őrjöngve visszaérkező vádlottat észlelve a kapun belül megállt. Ekkor a vádlott ismét bement a szálló területére, ahol minden ok nélkül rátámadt. Ennek során a vádlott a férfit előbb bal kézzel egy, majd jobb kézzel, két alkalommal is arcon ütötte, aki az ütések hatására a földre került és az orra vérezni kezdett.

A vádlott erőszakos magatartásának végül a szálló lakói vetettek véget. Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.