Galambok – Börtön járt a halálos halálos baráti üdvözlésért

Másodfokon is börtönre ítélve elmarasztalta a Pécsi Ítélőtábla azt a zalai férfit, aki még 2018-ban halálos fejsérülést okozott egy ismerősének azzal, hogy fellökte – tájékoztatta a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Bércesi Zoltán közleményében felidézi: a galamboki férfi 2018 novemberében ittas állapotban volt, amikor lakásából a közeli presszóba igyekezett. Útközben szembetalálkozott az ugyancsak ittas ismerősével, akivel egyébként jó viszonyban volt.

(Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A vádlott az ismerősét a mellkasán hirtelen nagyobb erővel meglökte, amitől a férfi hanyatt esett, és feje az esés lendületétől a járdának csapódott. A földre került és eszméletét vesztett áldozatát a vádlott kikerülte és folytatta útját a presszó felé.

A fejsérülést szenvedett férfi valamivel később magához tért, hazagyalogolt, majd az esti órákban elaludt. Másnap reggel azonban nem ébredt fel, testvére a háziorvost hívta, aki már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Az első fokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat halált okozó testi sértés miatt öt év börtönbüntetésre ítélte. A védelem fellebbezése miatt másodfokon a Pécsi Ítélőtábla elé került ügyben – a fellebbviteli főügyészség indítványával egyetértve – az ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú elmarasztaló ítéletet.

Halált okozó baráti üdvözlés Galambokon – Dél-Zala Press

A vádlott tavaly ősszel a kocsmába menet hanyatt lökte barátját, aki fejsérülése következtében meghalt. A Zalaegerszegi Törvényszék hétfőn hozott ítéletet az ügyben. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. november 3-án egy zalai kistelepülésen található otthonában (Galambokon. A Szerk.)