Futóbiciklit loptak Kanizsán, a bolhapiacon adták el

A sértett 2016. évben kisfia részére vásárolt egy Stihl márkájú – pedál nélküli – 20.000 Ft értékű futóbiciklit, melyet 2020. október 25. napjáig a Nagykanizsa, Fő úti – a lakásokhoz tartozó kóddal zárható – társasház lépcsőház részében, a lépcsőforduló alatt tárolt.

Tavalyelőtt október 25. napján reggel 7 és 8 óra között a munkanélküli és jövedelemmel nem rendelkező 2000-ben született nagykanizsai férfi és – a nyomozás során ismeretlen helyre távozott – társa Nagykanizsa belvárosában sétáltak, amikor felfigyeltek a társasház – pakolás miatt – kitámasztott bejárati ajtajára.

A társa közölte a vádlottal, hogy bemegy a lépcsőházba, hogy onnan értékkel bíró tárgyat tulajdonítson el. A vádlott a társának lépcsőházba való bejutását követően beállt a társasház bejárati ajtaja elé, és figyeléssel biztosította lépcsőházban való zavartalan tartózkodását. A vádlott ennek során azt is észlelte, hogy társa a társasház lépcsőfordulójából magához vette a sértett tulajdonát képező futóbiciklit, mellyel az épületből kisétált.

A társa közölte a vádlottal, hogy a futókerékpárt értékesíti és az abból származó pénzösszeget a vádlottal megosztja. Ezt követően a vádlott és társa a Nagykanizsa, Kalmár utca 6. szám alatti Vásárcsarnokba mentek, ahol a bolhapiac részen árusító tevékenységet folytató ismerőseiket keresték fel. Rövid alkudozást követően még a délelőtt folyamán 2.000 forint összegért eladták a futóbiciklit Ezt követően a pénzen megosztoztak.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség szabálysértési értékre, helyiségbe a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal kedden dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.