Full részegen okozott balesetet a 72 éves sofőr Nagykanizsán

A 72 éves nagykanizsai férfi április 1-én délután Nagykanizsán a Hevesi úton ittas állapotban közlekedett Fiat Panda típusú személygépkocsijával a Kodály Zoltán út irányából a Bartók Béla út felé.

Amikor a járművel a Hevesi út 2. számú épület előtti útszakaszhoz ért, ittasságából eredő figyelmetlensége és a követési távolság be nem tartása miatt hátulról nekiütközött a személygépkocsijával az előtte, vele azonos irányban haladó és forgalmi okból lassító Yamaha Aerox típusú segédmotoros kerékpár hátsó részének, amelyet egy fiatalember vezetett.

A segédmotor felborult, a fiatalember az úttestre esett. A gépkocsit vezető férfi az ütközést követően megállt.

A fiatalember az úttestről felkelve odalépett a jármű jobb első ajtajának ablakához és mutatta a jármű vezetőjének, hogy álljon félre, a férfi azonban balról kikerülve, elhagyta a helyszínt anélkül, hogy meggyőződött volna arról, a baleset következtében megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorult-e.

A fiatalember a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
A terhelt vérében a cselekmény elkövetésekor 3,1-3,32 (súlyos fok) ezrelék közötti alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette valamint ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat – tudtuk meg dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.