Forró gulyáslevesbe esett egy 3 éves kisfiú

Tavaly június 28-án Szentliszlón két Kossuth úti lakóház közös udvarán egy 1970-ben született szentliszlói férfi – vádlott- és családja születésnapi rendezvényt tartottak a vádlott fia tiszteletére. A családi összejövetelre – más rokonok mellett – meghívták a felesége lányát, aki 3 éves gyermekével, a sértettel érkezett az eseményre.

A vádlott délelőtt 10.00 órától a telek végében felállított állványon egy 10 literes bográcsban gulyáslevest főzött. A családtagok részére a két épület között lévő 3×3 méter alapterületű, 4 db faoszloppal rendelkező, oldalról nyitott kerti pavilon alatt terítettek meg.

(A fotó illusztráció. Pixabay/ArmbrustAnna)

A vádlott a főzéssel délután 13 és 14 óra között végzett, ekkor a bográcsból egy körülbelül 8 literes fazékba mertek át a levesből. Ezt követően a forró levessel még körülbelül félig telt állapotban lévő bográcsot a vádlott az udvaron található betonaljzaton hagyta úgy, hogy azt egy rá illő, azonban fixen nem rögzített fedővel látták el. A családtagok – a gyermekkorú sértett kivételével, aki az udvaron kergetőzött a család kutyájával – a kerti pavilon alatt felállított asztalnál tartózkodtak, ahol 14.00 óra körül az ünnepi torta felvágásához készülődtek.

Ezzel egyidőben azonban a kisfiú az asztaltól körülbelül 4 méter távolságra lévő bográcsot ülőalkalmatosságnak vélve, egy hirtelen mozdulattal ráhuppant a lefedett bogrács tetejére. Ennek során a bogrács fedele a gyermek súlya alatt megbillent és a kisfiú az alsótestével a bográcsban maradt forró ételbe csúszott.

Ezt észlelve a vádlott a hangosan síró gyermeket kikapta a bográcsból és a lakóház fürdőszobájába rohant vele, ahol egyből a hideg zuhany alá tették, majd egy csomag fagyasztott zöldséggel kezdték el hűteni a kisfiú megégett testfelületét. Ezt követően a kisfiút személygépkocsival a Zalaegerszegi Szent Rafael Kórházba, majd onnan a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházba szállították.

A kisfiú a történtek következtében – 8 napon túl gyógyuló – I.-II. fokú égési sérüléseket szenvedett el, testének mintegy 11 %-ára kiterjedően.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a napokban – tájékoztatta honlapunkat hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főúgyészség ügyész-szóvivője.