Fenyegetett a kanizsai férfi, hogy állítsák le a gyermektartás nemfizetése miatti végrehajtást ellene

Egy 1974-ben született nagykanizsai férfi 1994. októbertől 2011. februárjáig élt házasságban egy nővel, házasságukból két gyermek származott, az 1995-ben született fiú, és az 1996-ban született leány.

A bíróság által megítélt gyermektartásdíjat a vádlott leány gyermeke után kisebb késedelmekkel fizette, 2017 júliusában volt felesége felhívására kéthavi elmaradását rendezte, majd 2017. szeptemberében gyermeke arról tájékoztatta édesanyját, hogy édesapja a további gyermektartásdíj fizetésétől elzárkózott, holott a gyermek ugyan 18. életévét betöltötte, de felsőfokú tanulmányokat folytatott.

A nő tartván attól, hogy volt férje tartási kötelezettségét önként nem teljesíti felkérte az állandó megbízással rendelkező édesanyját, hogy a Kaposvári Városi Bíróság határozata alapján kezdeményezzen végrehajtási eljárást. A végrehajtási lapot a Kaposvári Járásbíróság 2017. október 2-án bocsátotta ki.

Három évvel ezelőtt,, október 17-én a vádlott és a nő egy internetes csevegő alkalmazáson keresztül beszélgetést folytattak, melynek során a vádlott felindult állapotban kérte számon a végrehajtási eljárást és annak érdekében, hogy a végrehajtást szüntesse meg és ekként törvényes jogait ne gyakorolja fenyegető kijelentéseket intézett a nő felé, azokkal a végrehajtási lap kiállítása iránti kérelmet ténylegesen benyújtó édesanyát célozva. A vádlott az alábbi fenyegető kijelentésekre ragadtatta magát:

“Elmegyek mindjárt Kaposvárra, kirángatom anyádat a lakásból és kitaposom a belét, ha nem vonja holnap vissza ezt a beadványt!” “Már régóta vágyok rá, hogy megtapossam a ringyót” “De bízz benne, hogy jó zárak vannak az ajtón mert mindjárt megyek Kaposvárra és tuti rájuk töröm az ajtót!”

Attól tartva, hogy a vádlott fenyegetését beváltja a nő telefonon bejelentést tett a Kaposvári Rendőrkapitányságon, illetve felhívta öccsét, aki az esetleges rongálást megelőzendő szüleik gépkocsiját biztonságba helyezte. A végrehajtási kérelem visszavonására nem került sor, a végrehajtási eljárás a végrehajtást kérő és adós megállapodása, együttműködése alapján 2020. májusában szűnt meg.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség polgári ügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a napokban – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.