Félrelökte és megütötte tanárát a zalakomári iskolában

Egy 2005-ben született zalakomári fiú tavaly október 22-én déli 12 óra körüli időben a zalakomári általános iskola ebédlőjében összeszólalkozott az egyik nevelővel, aki felszólította, hogy menjen fel az igazgatói irodába.

A fiú ingerülten „Azt csinálok, amit akarok, nekem ti nem parancsoltok!” szavakkal az iskola főbejárata felé indult. A bejárati ajtónál állt egy pedagógus, aki kezeit széttárva megpróbálta megakadályozni a távozást, megszólítva, hogy „Nem hallod, mit mondott András bácsi?”. Ekkor a fiú ellökte, tenyérrel ráütött a bal kézfejére, aztán a kifutott az iskola épületéből.

A tanító, a napközis foglalkozást tartó pedagógus, mint a nemzeti köznevelésről szóló törvényben meghatározott munkakörben foglalkoztatott személy, e tevékenységének gyakorlása során közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntette miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.