Erősen ittas cserbenhagyó ellen emeltek vádat Zalában

Egy 1956-ban született bögötei férfi az idén június 12-én 12 óra 45 perckor ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit a 7337-es számú mellékúton Gógánfa felől a 7331-es számú út felé. Amikor a férfi járművével a 7337-es számú út és a 7331-es számú út kereszteződéséhez ért, ittasságából eredő figyelmetlensége miatt a haladási irányára kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” – jelzőtábla utasítása ellenére úgy kanyarodott ki balra, Türje irányába, hogy annak során nem biztosított elsőbbséget a 7331-es úton Jánosháza felől szintén Türje irányába haladó, szabályosan közlekedő, egy nagykanizsai férfi vezette tehergépkocsinak, és emiatt az útkereszteződésben a a férfi járműve jobb elejével a sértett gépkocsija bal oldalának ütközött.

Az ütközés energiájára jellemző volt, hogy a vádlott személygépkocsijának jobb első lámpateste, a motorháztető kitámasztója, a jobb első kerekének dísztárcsája, a jármű első lökhárítója, valamint több kisebb egyéb alkatrésze az ütközés környezetében az úttestre esett. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, azonban fennállt a testi sérülés bekövetkezésének objektív lehetősége, a baleset következtében mindkét járműben anyagi kár keletkezett.

Az ütközést követően mind a sértett, mind a vádlott megállt járművével a baleset helyszínén. Azonban a vádlott nem győződött meg arról, hogy a sértett a baleset következtében megsérült-e, illetve segítségnyújtásra szorul-e, hanem kiszállt a gépkocsijából, annak sérüléseit röviden megvizsgálta, majd visszaült a járműbe és azzal eltávozott a helyszínről.

A vádlott vérében a cselekmény elkövetésekor 4,15 – 4,62 ezrelék (nagyon súlyos fokú) alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt. Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség cserbenhagyás és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője. (Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)