Eltiltás hatálya alatt lovaskocsit sem szabad vezetni, még Zalakomárban sem

Egy 1976-ban született zalakomári férfi január 27-én, 11 órakor Zalakomár belterületén a Rákóczi Ferenc utcában lovaskocsival közlekedett az Ady Endre utca irányából, úgy hogy vezetői illetve hajtási engedéllyel sohasem rendelkezett.

Arról is tudott, hogy őt a Marcali Járásbírság 2021. február 2-án jogerőre emelkedett ítéletével ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 120 óra közérdekű munka büntetésre és 1 év 3 hó járművezetéstől való eltiltásra, míg a Nagykanizsai Járásbíróság 2021. április 15. napján jogerőre emelkedett ítéletével ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 180 óra közérdekű munka büntetésre és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A vádlottat a rendőrjárőrök a Rákóczi Ferenc utca 5. szám előtti útszakaszon közúti ellenőrzés céljából megállították, cselekményét leleplezték.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

(Fotó: archív. Lovaskocsis Nagykanizsa belvárosában. A fénykép illusztráció)