Ellopta az idős nő 170.000 forintját Kanizsán

Egy 1979-ben született nagykanizsai nő 2021. szeptember 1-jén délután a nagykanizsai Sabján Gyula utcában lévő Zalaco pékség előtt tartózkodott, amikor a pékségből 15 óra 50 perckor kijött az általa ismert idős nő.

A sértett a bevásárlótáskáját letette az üzlet külső ablakpárkányára, majd annak tartalmát elkezdte oda kipakolni, miközben a párkányon ülő vádlott vele beszélgetni kezdett. A sértett a pénztárcáját is letette az ablakpárkányra, amit a vádlott észrevett.

A vádlott ezután szóval tartotta az idős nőt, akinek figyelmetlenségét kihasználva magához vette a pénztárcát, abból egy gyors mozdulattal kivette és a zsebébe rakta a benne lévő 170.000 forint készpénzt, majd az üres tárcát visszatette a párkányra. A meglopott nő nem vette észre a vádlott cselekményét, így az általa vásárolt árucikkekkel együtt az üres tárcát is eltette a táskájába és elhagyta a helyszínt.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.