Eladott kocsija miatt terrorizáltak egy szepetneki férfit

Az 1991-ben született szepetneki férfi az idén június 6-án 450.000,- Ft-ért megvásárolt a sértettől egy Skoda személygépkocsit. A gyanúsítottnak a gépkocsival kapcsolatban utóbb minőségi kifogásai támadtak, ezért többször felkereste a sértettet a szepetneki házánál, mivel szerette volna, ha a vételár egy részét visszafizeti.

A gyanúsított első ízben június 21-én délután ment el a gépkocsival a sértett házához. A gyanúsított felszólította a sértettet a pénz visszafizetésére, amit a sértett megtagadott. Az üzleti vita sikertelensége miatt a gyanúsított haragra gerjedt, majd mérgében hangosan kiabálva többször megfenyegette a sértettet azzal, hogy szétveri a fejét és kitépi a szívét.

A gyanúsított ezután eltávozott, ám rövid idő múlva visszatért és azt kiabálta a sértettnek, hogy „Megütöd a bokádat, úgyis elkaplak!” A gyanúsított június 23-án délután ismét megjelent a sértett házánál, majd a gépkocsi ablakából kiabálva veréssel fenyegette meg a sértettet.

A sértett és felesége július 16-án délután egy nagykanizsai bútorházba mentek, ahol az ott dolgozó gyanúsított az udvaron észrevette őket. A gyanúsított kiabálva megfenyegette a sértettet azzal, hogy szétveri a fejét, illetve felszólította őt, hogy délután menjen el vele a szepetneki tóhoz verekedni.

A gyanúsított aznap este ismét a sértett házához ment, ahol a sértett kiskorú gyermekei is az udvaron tartózkodtak. A gyanúsított a kerítéshez ment, azt rángatni kezdte és bántalmazással fenyegette meg a sértettet. A gyanúsított magatartása a sértettben és családtagjaiban komoly félelmet keltett.

Az ügyben Nagykanizsai Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.