El volt tiltva, vezetett, felborult Zalakomárban

Egy 1996-ban született zalakomári fiatalember május 24-én délelőtt Zalakomárban, az Árpád utcában úgy vezette a gépjárműnyilvántartás szerint egy cserszegtomaji nő tulajdonát képező, ám ténylegesen egy zalakomári lakos birtokában és használatában lévő Citroën Xsara típusú személygépkocsiját, hogy őt a Keszthelyi Rendőrkapitányság, mint szabálysértési hatóság 2021. május 4. napján jogerőre emelkedett határozatával a közúti járművezetéstől 6 hónap tartamra eltiltotta.

A járművet reggel a férfi a járműbirtokos Zalakomár, Árpád u. alatti otthonának udvaráról vitte el, úgy, hogy alkalmazottjaként tudta, a jármű indítókulcsa a gyújtáskapcsolóba van helyezve. A jármű birtokosa a jármű elviteléről nem tudott és ahhoz beleegyezését nem adta.

A férfi a Zalakomár, Árpád u. 78. számú ház előtti útszakaszon elvesztette uralmát a gépjármű felett, s a ház előtti beton hídfőnek ütközött, melynek következtében a gépkocsi a tetejére fordulva az úttesten állt meg. A balesetet követően a vádlott a helyszínt adatai hátrahagyása nélkül elhagyta.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.